Att starta och lägga ned företag i Stockholm

Att starta och lägga ned företag i Stockholm

Har du planer på att starta eget aktiebolag i Stockholm hittar du lite tips här.

För att få starta ett bolag är det en del saker som krävs. Vet du inte vad du vill starta för företag så är Start-Up Stockholm en bra sida att besöka.  Det behövs alltid jobb inom vård, utbildning och handel. Självklart går det utmärkt att starta ett företag inom någon annan bransch om du redan har en affärsidé.

För att starta ett aktiebolag behöver du upprätta ett dokument som kallas stiftelseurkund. I detta dokument ska du ange funktionärerna i bolaget, förslaget till bolagsordning och hur mycket som ska betalas för varje aktie. Alla som är med och tecknar aktier måste skriva under. När stiftelseurkunden är underskriven av samtliga är aktiebolaget startat. När allt pappersarbete är färdigt måste företaget anmälas till bolagsverket. De beslutar om godkännande av företaget och utdelar organisationsnummer och registreringsbevis. Efter godkännande är det bara att sätta igång med företaget.

Hjälpa att avveckla ditt företag

Har du tröttnat eller av någon annan anledning vill avveckla ditt företag kan du få hjälp av Citadellet Likvidationer AB. De köper företaget och tar över allt juridiskt ansvar. När du vill sälja ett aktiebolag skickar Citadellet en konkurrenskraftig offert på ditt företag när du skickar in resultat- och balansrapport. Därefter väljer du att godkänna erbjudandet eller inte. Godkänner du tar Citadellet över företaget och skickar in ett beslut på att likvidera ditt bolag.

Det tar ungefär 7-10 månader att avveckla ett aktiebolag och därmed genomföra en likvidation. När företaget avvecklas betalas det en kostnad till bolagsverket. Det tillkommer också kostnader för en likvidator. Genom att få hjälp av ett företag att avveckla ditt bolag slipper du själv göra en massa extra arbete.