Hur du lyckas som företagare i Uppsala

Hur du lyckas som företagare i Uppsala

Småföretagare och enmansföretag som är i startgroparna, är beroende av en högkonjunktur för att bygga en solid grund att stå på. Några enkla saker att se över i uppstarten är ett steg att nå framgång. Ett tips är att avsätta tid för att bevaka vad konkurrenterna gör. Har du koll på konkurrenterna, minskar risken för negativa överraskningar. Planera tid för familj och vänner och lära sig att verkligen koppla bort jobbet är också viktigt. Tid för återhämtning är viktigare än vad många tror. En resa med en partner, eller en fotbollsresa med vänner. Det kan vara så enkelt som en middag en lördagskväll, med telefonen avstängd.

Skapa ett nätverk av positiv energi

Att omge sig med människor som skapar positiv energi och rensa ut energitjuvarna är ytterst viktigt för att lyckas. Energitjuvarna kan vara vänner och bekanta, men även jobbiga kunder. Kunder som tar energi och kostar mer än vad företaget får in är bäst att göra sig av med på ett snyggt sätt. Ibland kan det vara ensamt att driva företag, då är det bra att gå med i nätverk för att bolla idéer. Företagarna i Uppsala erbjuder juridiskt rådgivning och ekonomi till lokala nätverksträffar. Verksamt.se är en annan aktör som också erbjuder råd och stöd för företagare och entreprenörer i Uppsalaområdet.

Se över arbetsuppgifter och skapa rutiner

Som småföretagare skulle du kanske kunna leja ut vissa arbetsinsatser om du har en budget som håller för det. Ett exempel är att det är både kostnadseffektivt och smidigt med kontorsstäd i Uppsala. Att skjuta upp administrationen till en dag i slutet av månaden är också en dålig idé. Det bästa är att ta tag i fakturering och övrig administration löpande över hela månaden. Det sista tipset är att se till att ha en tydlig rutin och schema på det som ska göras. Är kundmöten bäst att genomföra på för- eller eftermiddagen? När och hur mycket administration ska läggas varje dag och hur lång ska lunchen vara?