Sluta samla pengar på hög

Sluta samla pengar på hög

Någonting som inte är bra för ett företag som gärna vill nå optimal tillväxt och generera så mycket vinst som möjligt är att samla alltför stora summor på hög som enbart ligger och förräntar sig på en miniminivå. Pengar bör istället ses som ett verktyg för att generera ännu mer framgång för företaget, en devis som de allra flesta framgångsrika företagare lever efter.

Av någon dum anledningen så finns det en hel del företag som fått för sig att det är bra att samla sina vinster på hög i bolaget. Sanningen är att detta är ett väldigt dåligt sätt att använda sina pengar på, som istället bör ses som det viktigaste verktyget för att generera ännu mera tillväxt och vinst till företaget.

Visst, det är helt ok att se till så att man har en hälsosam summa sparad för att säkerställa att man inte går under i fall det tids nog skulle uppstå en tyngre period rent ekonomiskt, men det är alltså inte speciellt smart att bara fortsätta att lägga till denna hög och inte göra någonting annat med sina ekonomiska medel.

Är det så att man för stunden inte har några investeringsmöjligheter i sådant som kan förbättra det nuvarande produktionsledet eller liknande och heller inte ser några expansionsmöjligheter i andra städer eller länder, så är det i detta läge smartast att placera pengarna på något smart sätt. På så vis slipper man problemet att pengarna bara ligger på hög utan att göra någon direkt nytta, vilket alltså är det man bör sträva efter att distansera sig ifrån.