Testa nya former av marknadsföring

Testa nya former av marknadsföring

Marknadsföring kan göras på så många olika vis idag. Och medan vissa metoder är mer självklara för en del företag finns det sällan en garanti för vad som kommer att ge bäst ROI (return on investment). Av denna anledning är det alltid klokt att göra plats i marknadsföringsbudgeten för mer än en form av marknadsföring och testa sig fram.

En form av marknadsföring som aldrig bör underskattas är ren synlighet. Ju fler som ser företagets namn och logga desto troligare är det att en andel av dessa vänder sig till en när de är i behov av den sortens tjänst eller produkt. Mycket forskning tyder på att vi människor är mer benägen att välja något vi redan är bekant med, även om vi inte kan minnas om vi hört bra eller dåligt om vad det än må vara.

Att därför se till att så många som möjligt kan se företaget på ett eller annat sätt kan absolut vara något man vill prova. Och medan det är en vanligt strategi att lägga ut annonser i lokala tidningar, i radio, på tv eller online, kan det även vara effektivt att trycka upp företagets logga på så mycket som möjligt. Ta då en titt i en butik som Easytryck och se vilka sorters produkter som passar företaget bäst.

En annan metod som kan vara mycket effektiv är just mun till mun marknadsföring. Rekommendationer har blivit allt mer värderade på senaste tid. När en nöjd kund rekommenderar ens tjänster eller produkter till andra runtomkring sig ökar alltid chansen att de som får rekommendationen också kommer att vända sig till företaget. Att be nöjda kunder att rekommendera företaget till andra är alltid värt att göra. Bara man nämner det kan kunderna bättre komma ihåg att nämna företaget nästa gång något relaterat kommer på tal, antingen i en helt social eller affärsmässig situation. Båda är något man kan se positiv effekt av.